miercuri, 13 februarie 2013

Tratamentul acneei severe

Pentru cazurile de acnee severa, ce nu se pot ameliora cu produse naturiste, ar trebui sa va ganditi serios la consultarea unui medic dermatolog, un specialist in probleme ale pielii. Acestia va pot recomanda diferite tratamente pentru problema pe care o aveti, sub forma de creme, lotiuni sau preparate speciale. Ei vor sti cel mai bine cu ce tip de problema va confruntati, si va vor trata ca atare.

De asemenea, ei va pot recomanda sa luati antibiotice orale sau injectabile. Antibioticele combat dezvoltarea bacteriilor si reduc inflamatiile. Cele mai comune antibiotice recomandate in cazuri de acnee severa, sunt Eritromicina si Tetraciclina.

  • Tratarea unui chist cu ajutorul cu ajutorul injectiilor cu corticosteroizi.
       In cazul in care chistul este puternic inflamat, acesta se poate sparge, lasand in urma o cicatrice inestetica, ce se va vindeca foarte greu sau deloc. Specialistul poate injecta o solutie cu corticosteroizi, pentru a trata chistul, si pentru a preveni formarea cicatricilor. Injectia va  reduce inflamatia si va grabi vindecarea. Chistul se va "topi" in cateva zile.
  •  Isotretinoinul
       Acesta este un retinoid oral foarte puternic, folosit in cazurile de chisturi acneice, acolo unde alte tratamente nu au dat rezultate.
  • Antibiotice orale
        Acestea antibiotice sunt in mod obisnuit recomandate persoanelor cu acnee severa, sau chiar si cu tipuri mai usoare de acnee. Dozajul va fi la inceput mai mare, si pe masura ce acneea cedeaza, si dozajul se va reduce. Antibioticul nu trebuie luat mai mult de 6 luni. O data cu trecerea timpului, virusul ce provoaca acneea va deveni imun la un anumit tip de antibiotic, si va trebui inlocuit cu altul. Studii facute de americani, au relevat ca cele mai recomandate antibiotice sunt cele orale cu spectru larg de actiune.
  •  Contraceptivele orale
       Majoritatea persoanelor de sex feminin au descoperit ca daca folosesc anumite contraceptive orale, acneea se vindeca. Daca persoana respectiva are probleme de coagulare a sangelui, fumeaza, sufera sau a suferit in trecut de migrene, sau are peste 35 de ani, nu ar trebui sa foloseasca acest tip de tratament, fara a consulta un medic ginecolog.

       Toate acestea sunt metode recomandate in cazuri de acnee severa, sau in cazul in care alte tratamente nu au avut rezultatele scontate.

Mai puteti citi si despre:
Ce este acneea si cum o tratam?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru comentariul dvs. Acesta va fi vizualizat de catre un moderator, si va fi aprobat imediat dupa aceasta.